Apple Vision Pro Şifresi Unutulursa Ne Olacak?

Apple Vision Pro şifresini unutan kullanıcıların cihazı sıfırlamak için bir Apple perakende satış noktasına götürmeleri gerekecek. Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, unutulması durumunda Vision Pro şifresini sıfırlamanın cihaz üzerinde bir yolu bulunmuyor.

Varsayılan olarak Vision Pro, kurulum sırasında iki kez girilmesi gereken 6 haneli bir şifre soruyor. Müşteriler daha uzun veya daha kısa bir şifre kullanmayı tercih edebiliyor. Optic ID, şifre yerine kullanılabiliyor ancak bu güvenlik katmanı Face ID veya Touch ID gibi çalışıyor ve yeniden başlatmanın ardından ve diğer bazı durumlarda şifre gerekiyor.

Apple, Vision Pro şifrelerini unutan müşterilere, çözüm için bir perakende mağazasını ziyaret etmeleri gerektiğini veya yakınlarda bir mağaza yoksa başlığı Apple’a göndermeleri gerektiğini söyledi. Apple’ın iOS cihazlarında olduğu gibi yanlış şifre çok fazla girilemiyor veya cihaz devre dışı bırakılıyor ve şifrenin tekrar girilebilmesi için bir bekleme süresi gerekiyor. Şifrenin kaldırılması Vision Pro’daki tüm içeriğin silinmesini gerektiriyor.

Vision Pro’da içerik silme ayarı mevcut ancak tuş kombinasyonunu kullanarak sıfırlama moduna girmenin bir yolu yok. Vision Pro’nun silinmesi yalnızca Ayarlar uygulaması aracılığıyla yapılabiliyor.

Kısacası, Apple Vision Pro şifresini unutmak biraz zahmetli…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x